Artisten Magnus ”Kitok” Ekelund fast på tåg utanför Ånge

Uppdaterad
Publicerad

Efter det kraftiga snöovädret har tågtrafiken ställts in på flera håll. I Ånge står ett tåg stilla och en av de passagerare som är fast är artisten Magnus ”Kitok” Ekelund, som var på väg till Jokkmokk.

– Vi hörde att det var ett lokomotiv framför som spårat ur. Jag är mest glad att det inte var vårt tåg som spårade ur, säger han.

Artisten Magnus ”Kitok” Ekelund har varit med och producerat Jakob Hellmans senaste album och var på väg från releasen i Stockholm till Jokkmokk.

– Jag var på väg med ett flyttlass hem till Jokmokk. Jag försöker lura coronapandemin och åka hem, slippa känslan av att allt det urbana är stängt, säger han.

Vid tre-tiden på natten stannade tåget och passagerarna väcktes. Kring lunch fick passagerarna veta att de skulle få checka in på hotell i Ånge, där Magnus Ekelund befinner sig nu.

– Jag tar det faktiskt med ro, jag har varit ute på Ånge-safari, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.