Magnus Larsson tycker att det måste ske en större förändring. Foto: SVT

”Nej du kallar inte min dotter hora” blev upprop för män

Uppdaterad
Publicerad

I november ifjol fick åtta män nog. Tillsammans skrev de en debattartikel som fick stor spridning. Rubriken löd: ”Nej du kallar inte min dotter hora” och blev ett upprop för män i Sverige.

Gensvaret för debattartikeln ”Nej du kallar inte min dotter hora” blev stor, det var många som hörde av sig och kände igen sig. Magnus Larsson tillsammans med de andra i ”I Respect Too” startade en stiftelse som ska fortsätta att driva frågan om att respektera tjejer och kvinnor. Magnus upplever dock att det inte skett en så stor förändring.

– Vi tycker att det har varit väldigt tyst i debatten, inte minst under valrörelsen, vi vill gärna att de här ska upp på bordet igen. Det får inte bara bli en ”media-hype” kring några kända män i skvallerpressen och sen tystna ut. Utan vi vill att det ska bli en varaktig förändring.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Ett år efter #metoo

Mer i ämnet