Foto: SVT

Tullbroskolan har #metoo på schemat

Uppdaterad
Publicerad

Som en följd av metoo-uppropet inför Tullbroskolan i Falkenberg #metoo på schemat. Under schemabrytande lektioner diskuterar samtliga elever i årskurs 9 machokultur och sexuella trakasserier.

Vad är sexuella trakasserier, och vilka följder kan machokultur få? Det är några av frågorna som eleverna i årskurs 9 på Tullbroskolan försökt besvara under veckan.

Anna-Karin Nilsson är värdegrundspedagog och en av fyra bakom idén att införa #metoo på schemat. Undervisningen varvas med dels gemensamma diskussioner och dels med arbete i grupper med de som identifierar sig som kille respektive tjej.

Ett år efter #metoo

– Det får inte bli pajkastning, att killarna känner att de får ta all skit. Vi har haft många bra diskussioner och grupperna har kommit fram till ungefär samma slutsatser, säger hon.

I klippet ovan hör du Anna-Karin Nilsson berätta om undervisningen på temat #metoo.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ett år efter #metoo

Mer i ämnet