Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Allt fler svenskar får ADHD-diagnos, en av dem är 7-årige Oliver Gottschalk. Se hur en dag i familjen Gottschalk-Nilssons liv kan se ut här. Foto: SVT

”Man arbetar och är förälder – sen är man slut”

Uppdaterad
Publicerad

Det ser ut som en epidemi. Allt fler svenskar får en adhd-diagnos och ökningen går allt snabbare. Mest explosionsartad är ökningen bland barn och unga.

– Man måste ständigt vara beredd på att allt kan hända, säger Alexander Nilsson, pappa till 7-årige Oliver som lever med en adhd-diagnos.

Adhd är ingen farlig diagnos i sig. Ändå får många med diagnosen svårigheter och deras anhöriga sätts under stor press. Det är, bland annat, vad Oliver och hans familj i Ängelholm tampas med.

I Olivers klass går det 23 personer, varav flera elever har adhd-diagnoser.

– En lärare och en specialpedagog, det är helt omöjligt att de ska kunna ge Oliver det stöd han behöver, med tanke på att han behöver stöd i allt han gör, säger Olivers mamma Lee-Sofie Gottschalk.

Se hur en dag i familjens liv kan se ut här.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.