– Det känns ju deppigt, men sen behövs det bara ett litet, litet vänligt ord och då är allting vänt och man ser till ljusblått, säger Erik. Foto: Firat Celik/Tomas Hallstan/SVT

”Det är det stora glädjeämnet i livet”

Uppdaterad
Publicerad

92-årige Erik är en av många gamla som blivit tvungna att undvika sociala kontakter under coronapandemin. Han spenderar en stor del av tiden ensam i sin lägenhet på äldreboendet.
– Man sitter där och deppar och är nere, säger i SVT Agenda.

Innan coronakrisen var Erik med på flera aktiviteter på äldreboendet. Allt från bridge till gym och dans. Men nu är den dagliga promenaden runt huset, det enda han har kvar. Resten av tiden spenderar han ensam i sin enrumslägenhet.

– Det känns ju deppigt, men sen behövs det bara ett litet, litet vänligt ord och då är allting vänt och man ser till ljusblått, säger Erik.

”Roligt leka med barnbarnsbarnen”

92-åringen har inte kunnat umgås med sin familj på tre månader på grund av besöksförbudet. Framförallt saknar han barnbarnsbarnen. 

Det är det stora glädjeämnet i livet. Det är ju så roligt att sitta och se på hur de leker och gärna leka lite med dem lite också. Men nu är det som det är, och man får finna sig i det. Man får glädjas när det här är över, så man får träffa barnbarnen igen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronapandemin

Mer i ämnet