– Hennes kritik är ytterligare ett tecken på att den politiska vapenvilan haft när det gäller smittskyddsåtgärderna har luckrats upp, säger Elisabeth Marmorstein om Nyamko Sabuni.

Marmorstein: Den politiska vapenvilan luckras upp

Uppdaterad
Publicerad

Liberalernas partiledare Nyamko Sabuni är kritisk till hur regeringen hanterat landets coronastrategi.

– Hennes kritik är ytterligare ett tecken på att den politiska vapenvilan haft när det gäller smittskyddsåtgärderna har luckrats upp, säger SVT:s politikkommentator Elisabeth Marmorstein.

I dag berättade Liberalernas partiledare Nyamko Sabuni hur hon tycker regeringen hittills skött corona-pandemin. SVT:s politikkommentator Elisabeth Marmorstein noterar att Sabuni var ganska kritisk mot regeringen hanterat situationen.

– Framförallt till hur hon tycker regeringen brustit i sitt ledarskap när det gäller att förverkliga Folkhälsomyndighetes strategi, säger Marmorstein och fortsätter:  

– Hennes kritik är ytterligare ett tecken på att den politiska vapenvilan haft när det gäller smittskyddsåtgärderna har luckrats upp.

Liberalerna är ett av partierna som ingår i januari-samarbetet och är därmed ett av partierna som samarbetar med regeringen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.