– De vill ha en värderingsburen valrörelse. Att de är det enda borgerliga partiet nu som fortfarande står fast vid att Sverigedemokraterna inte ska ha något regeringsinflytande, säger Elisabeth Marmorstein om Centerpartiet. Foto: SVT

Marmorstein om C: ”Tappar i sin profilfråga och fokuserar på värderingsfrågor”

Uppdaterad
Publicerad

I tio år har Centerpartiet frontats av Annie Lööf. På torsdagen var det dags för hennes tal på C-stämman. Ett tal som fokuserade mycket på värderingsfrågor och motståndet till bland annat Sverigedemokraterna:

– Det är en viktig fråga som lockat en hel del väljare, säger SVT:s inrikespolitiska kommentator Elisabeth Marmorstein.

Ett värderingsdrivet och klassiskt ”Annie Lööfskt” tal, det menar SVT:s inrikespolitiska kommentator fick inleda 2021 års C-stämma. På dagen tio år efter att Annie Lööf blev vald till partiledare.

– De vill ha en värderingsburen valrörelse. Att de är det enda borgerliga partiet nu som fortfarande står fast vid att Sverigedemokraterna inte ska ha något regeringsinflytande.

Centerpartiets problem är enligt Marmorstein förtroendet i sakfrågor:

– De tappar i sin profilfråga miljö och klimat. Det är ett bekymmer.

Se Elisabeth Marmorsteins analys av talet i spelaren ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.