Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Troligt att han berättar om processen framåt redan i eftermiddag”, säger SVT:s inrikespolitiske kommentator.

Marmorstein om nästa steg: ”Troligt att talmannen berättar om processen framåt”

Uppdaterad
Publicerad

Stefan Löfven har nu lämnat in sin avskedsansökan. Samtidigt har Centerpartiet meddelat att de kommer att släppa fram Magdalena Andersson som statsminister.

Enligt SVT:s inrikespolitiska kommentator Elisabeth Marmorstein är det troligt att talmannen berättar om processen framåt redan i eftermiddag.

– Vi får avvakta och se hur han har tänkt sig att det här ska flyta på, säger hon.

Nu har Stefan Löfven formellt avgått som statsminister och Magdalena Andersson är den som väntas ta över posten. Men ännu återstår flera punkter, bland annat att regeringen går Vänsterpartiet till mötes.

– Det är Vänsterpartiets krav som är osäkerhetsfaktorn i det här, säger SVT:s inrikespolitiska kommentator Elisabeth Marmorstein.

Enligt Elisabeth Marmorstein kan talman Andreas Norlén (M) komma att ge besked om den kommande processen redan i eftermiddag.

– Talmannen kommer ta kontakt med de andra partiledarna, han kommer konferera med sin vice talmän. Och om han marscherar lika snabbt som han brukar vilja göra är det troligt att han berättar om processen framåt redan i eftermiddag, säger hon.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer