Marmorstein om splittringen i Liberalerna: Björklund hänger löst oavsett

Uppdaterad
Publicerad

Det är besvärliga tider för Jan Björklund. Liberalerna är tydligt splittrade i regeringsfrågan, men oavsett vilken väg man väljer så talar mycket för att partiledaren tvingas bort. Det säger SVT:s politikreporter Elisabeth Marmorstein.

Frågan om det är Stefan Löfven eller Ulf Kristersson som bör bli Sveriges nye statsminister delar Liberalerna. Åtta av Liberalernas riksdagsledamöter skrev i går i en debattartikel i Expressen att Liberalerna skulle vinna mer på att släppa fram Ulf Kristersson (M), i dag kom ytterligare en debattartikel där fem liberaler skriver att partiet tvärtom bör välja Stefan Löfven.

”Har det ganska besvärligt”

Samtidigt är Jan Björklund ifrågasatt som partiledare, och håller därför en låg profil just nu, säger Elisabeth Marmorstein. Men runt honom positionerar sig partikamraterna för vad som ser ut att bli en partiledarstrid.

Regeringsbildningen

– Han har det ganska besvärligt. Oavsett hur man landar i regeringsfrågan så talar ganska mycket för att han tvingas avgå som partiledare.

Se SVT:s politikreporter Elisabeth Marmorstein förklara splittringen inom partiet i klippet ovanför.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Regeringsbildningen

Mer i ämnet