Foto: TT/SVT

Martina Haag gör kupé-comeback – tävlar i På spåret med Peter Magnusson

Snart är det dags för en ny omgång av folkets fredagsfavorit På spåret, med bland annat återvändande vinnaren Martina Haag, som nu kommer tävla med tågkupé-debutanten Peter Magnusson. – Han är en trestegsraket – smart, snygg och rolig, säger Haag om sin nye partner.

Martina Haag vann senast På spåret 2012 tillsammans med dåvarande maken Erik Haag, efter en kallsvettig final mot Niklas och Jenny Strömstedt. Nu gör hon comeback i kupén, denna gång med Peter Magnusson.

– Jag behöver en jättebra partner, och Peter är precis vad jag behöver. Han är en trestegsraket – smart, snygg och rolig, säger Martina till SVT Nyheter.

Hur känns det att göra På spåret-premiär med Martina?

– Känns supertryggt för mig som är färsk i sammanhanget. Jag skulle inte vara med med mindre än att jag kunde köra med Martina. Eller dylika – men det finns ingen dylik!

Bara ett skräckämne

Paret avslöjar dessutom att de har ett skräckämne – som potentiellt kunde få dem på fall.

– Jag är inte bra på bandy. Gammal bandy är jag dålig på, säger Martina, efter en stunds betänketid. Även Peter säger sig vara ovanligt dålig på gammal bandy-relaterade frågor.

– Men allt annat behärskar vi till fullo, säger han.

Programledarna i den berömda tågkupén. Foto: TT

”Jag bryr mig inte”

Vinnarskalle är inte den viktigaste egenskapen, menar Martina.

– Det viktigaste när man tävlar i På spåret är att hålla humöret uppe även om du inte kan svaret. Det viktigaste är inte att ha någon som är allmänbildad, utan det är att ha någon som inte deppar ihop när man skriker fel. Ingen dålig förlorare.

En beskrivning som enligt Peter passar perfekt in på honom.

– Jag är till min egen nackdel en ganska bra förlorare. Att vara bra förlorare gynnar inte en tävlingskarriär. Jag har inte vunnit så mycket i mitt liv. Jag bryr mig inte.

Mysigt med tåg

Både ser fram emot nya utmaningar på sin färd över land och rike.

– Det är mysigt att åka tåg. Det ska bli roligt, avslutar Peter Magnusson.

Så arbetar vi på SVT Nyheter

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer