Foto: SVT

Mats Knutson: Hon verkar väldigt nöjd och förtjust i samarbetet med S

Uppdaterad
Publicerad

Det blev inget tydligt svar från Liberalernas Nyamko Sabuni kring hur hon ser på ett eventuellt samarbete med Sverigedemokraterna.

– Ju längre hon dröjer med svaret desto längre dröjer det innan partiet antingen fortsätter falla eller gå upp i opinionen, säger SVT:s inrikespolitiske kommentator Mats Knutson.

– Det är intressant att höra att hon, precis som Annie Lööf, verkar vara väldigt nöjd och förtjust i samarbetet med Socialdemokraterna. Det kan naturligtvis få betydelse när vi då närmar oss nästa val, säger SVT:s inrikespolitiske kommentator Mats Knutson.

Men när det gäller att samarbeta med Sverigedemokraterna var det otydligt, menar Mats Knutson.

– Hon säger att hon kan tänka sig ta stöd av alla partier i riksdagen, men det är inte det som är frågan. Frågan är att det förmodligen krävs någon typ av organiserat samarbete, för Sverigedemokraterna har inget som helst intresse att bara släppa ifrån sig sin makt till en regering som får göra vad den vill.

Se mer i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.