Efter julfrieriet i SVT undrar nog hela Sverige vad svaret blev, och nu vet vi svaret. Foto: Faksimil SVT

Mattias friade till flickvännen via julvärdarna – så svarade hon

Uppdaterad
Publicerad

Mattias Clément friade till flickvännen Jennifer via SVT:s julstudio, och nu vet vi svaret.

– Hon svarade ja, säger Mattias Clément.

Mitt under myset och stöket i SVT:s julsändning dök det plötsligt upp ett lite oväntat inslag, nämligen ett frieri. Det var när Lotta Lundgren läste upp en hälsning från en tittare som julstämningen byttes mot romantik.

– Jag har fått glädjen att vidarebefordra en hälsning från en licensbetalare till en annan, nämligen från Mattias Clément, 28 år, i Göteborg som har en hälsning till Jennifer:

”Jennifer, min flickvän som jag älskar mest av allt och som lyser upp mitt liv. Precis som en båt på havet utan vind i segel, vad vore jag utan dig? Jennifer, vill du gifta dig med mig?”

Lotta Lundgren tillade:

– Jennifer, du gör som du vill, men från en syrra till en annan, säg ja!

Och nu har Mattias fått sitt svar.

–  Hon är med sin familj på annat håll, men jag hade sett till att hon skulle se på sändningen. Hon blev väldigt glad och svarade ja, säger Mattias Clément, när SVT Nyheter når honom strax efter att Lotta Lundgren läst upp hans meddelande.

Hela Jennifers familj rörda

När SVT Nyheter når Jennifer säger hon att hon hade sina aningar om vad Mattias ville henne.

– Jag väntade mig det här. Vi har varit tillsammans i sju år och börjat prata i bröllopstermer.

Hela familjen blev rörd av Mattias meddelande.

– Jag ringde honom och sa att det var jättefint. Min pappa är nöjd och mamma blev tårögd.

Började med Musikhjälpen

Allt började med en insamling annordnad av Musikhjälpen där personer kunde skänka 50 kronor för att tävla om att få en julhälsning uppläst i SVT på julafton.

– Jag lade 50 kronor i bössan för att vara med och när jag fick veta att jag vunnit tänkte jag att: ska det frias så ska det göras ordentligt, berättar Mattias.

– Jag var inte nervös, för jag visste redan vad hon skulle svara. Och jag tror hon anade lite, det är svårt att hålla saker hemliga, skrattar han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.