Max Thunberg drabbades av ätstörningar: ”Mitt liv var en stor hemlighet”

Uppdaterad
Publicerad

På torsdagskvällen startar serien Kroppshets i SVT. Mia Skäringer är programledare och ställer frågor som: Varför lägger så många så många timmar på kropp, mat och träning? Och när känner vi att vi duger? En av de som är med i serien är Max Thunberg som medverkar i ett avsnitt som handlar om ätstörningar.

Max Thunberg beskriver sitt förhållande till ätstörningen bulimi.

– Alla runt omkring mig såg den perfekta och glada Max, men bakom kulisserna var det ett enda stort mörker, säger han i SVT:s Morgonstudion.

– Vi tar upp många olika infallsvinklar på ämnet i programmet. Alltifrån vår syn på våra kroppar och den press vi får från sociala medier till ätstörningar. Tjejer är mer drabbade men det finns ett stort mörkertal hos killar, säger Ulrika Bokstad, exekutiv producent.

Se hela intervjun i klippet ovan.

Det här är bulimi

Bulimi är en ätstörning som innebär att du hetsäter och sedan försöker göra dig av med maten, till exempel genom att kräkas eller använda laxermedel. Bulimi kan orsaka psykisk ohälsa och allvarliga kroppsliga skador om du inte får behandling.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.