Mona Sahlin. Foto: TT

Mona Sahlins förre livvakt får jobba kvar

Publicerad

Mona Sahlins tidigare livvakt kommer inte att mista sin tjänst vid polisen, även om han fälls för brukande av osann urkund. Det skriver Polisens personalansvarsnämnd i ett yttrande till åklagaren.

Livvakten ska enligt misstankarna ha fått ett falskt löneintyg från Mona Sahlin, som han använt för att kunna köpa en lyxlägenhet i Saltsjöbaden. Mannen har erkänt brott och är beredd att godta ett eventuellt strafföreläggande. Nu står det klart att han inte kommer att bli av med sitt jobb inom polismyndigheten.

Mona Sahlin själv misstänks för flera fall av osant intygande i affären, som avslöjades förra våren. Även hon har erkänt brottet. Sahlin lämnade sitt uppdrag som nationell samordnare mot våldsbejakande extremism i maj när det stod klart att särskilda åklagarkammaren inlett en förundersökning mot Sahlin.

Läs mer: Här ställs Sahlin mot väggen om livvakten

Polisens personalansvarsnämnd skriver i yttrandet som är undertecknat av rikspolischef Dan Eliasson:

”Nämnden gör därvid bedömningen att NN inte kommer att skiljas från sin anställning om han lagförs för brukande av osann urkund”.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mona Sahlin och livvakten

Mer i ämnet