Flera myndigheters sidor hade tekniska problem under torsdagseftermiddagen. Däribland myndigheten för press, radio och tv. Foto: Faksimil Google

Myndigheters webbplatser låg nere

Uppdaterad
Publicerad

På torsdagseftermiddagen låg flera myndigheters webbplatser nere, däribland Transportstyrelsens och Bolagsverkets.

– Det har inte drabbat samtliga användare, vissa kommer in och andra inte, sade Carolina Häggkvist, pressansvarig på Transportstyrelsen.

– Det är våra e-tjänster som inte går att använda för närvarande, sedan är det även störningar på Transportstyrelsens webbplats. Det har inte drabbat samtliga användare, vissa kommer in och andra inte, sade Carolina Häggkvist, pressansvarig på Transportstyrelsen. Klockan 18.22 på torsdagskvällen meddelade Transportstyrelsen att driftstörningen är åtgärdad.

Transportstyrelsen och Bolagsverket uppgav att problemet berodde på ett tekniskt fel hos en leverantör.

– Det är problem hos vår internetleverantör, så det är beklagligt men inget vi kan råda över just nu. Det verkar som att vissa ändå lyckas nå sidan medan det tar stopp för andra, sade Andreas Einarsson, kommunikationschef på Bolagsverket.

Utöver Transportstyrelsens och Bolagsverkets webbplatser låg även Luftfartsverkets, Plikt- och prövningsverkets, Justitiekanslerns och Myndigheten för press radio och tv:s nere under delar av kvällen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.