Ett kraftigt skyfall under onsdagen fick delar av New Orleans att svämma över. Foto: Ellen Gerstein/Reuters/TT

Nattens nyheter: 11 juli

Uppdaterad
Publicerad

Flera turister döda i oväder i norra Grekland

Sex turister, varav två barn, har dödats i samband med våldsamma oväder i norra Grekland som även skadat över 100 personer. Stormen svepte fram genom Halkidikiregionen, ett relativt populärt turistmål i närheten av Thessaloniki under onsdagskvällen. Kraftiga vindar som dragit upp träd med rötterna tillsammans med regn och hagelskurar har tvingat boende i området att söka skydd. Ett nödläge har utlysts i området.

USA: Iran försökte beslagta oljetanker – skrämdes bort av krigsfartyg

Fem krigsfartyg som antas tillhöra Irans revolutionsgarde, närmade sig en brittisk oljetanker i Hormuzsundet och försökte få det att ankra i iranskt vatten. Fartygen ska dock ha lämnat platsen efter att de varnats av ett brittiskt krigsfartyg i närheten, uppger USA:s försvarsdepartement.

Orkan på väg mot USA:s sydkust

Ett undantagstillstånd har utfärdats i den amerikanska delstaten Louisiana. Det sedan en kraftig storm dragit in över USA:s sydkust. På onsdagen slog massor av regn ut trafiken i New Orleans. Och på fredag väntas vindarna nå orkanstyrka.

Kraniumfynd tyder på att människan utvandrat från Afrika tidigare än forskarna trott

Ett 210 000 år gammalt kranium har hittats i en grotta i Grekland. Det är det äldsta fyndet av en mänsklig kvarleva som gjorts hittills – och har fått forskarna att vrida tillbaka klockan rejält för när de första moderna människorna nådde Europa. Det skriver tidskriften Nature som publicerat forskningsresultaten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.