USA:s utrikesminister Mike Pompeo och Mexikos utrikesminister Marcelo Ebrard skakar hand efter ett möte i Mexiko city på söndagen. Foto: AFP/TT

Nattens nyheter: 22 juli

Uppdaterad
Publicerad

Man skottskadad i Malmö – tog sig själv till akuten

En man i 20-årsåldern har skottskadats i Malmö under natten mot måndag. Hundpatruller har sökt av området runt Möllevångstorget under natten och polisen har inlett en förundersökning om grov misshandel och grovt vapenbrott.

Mexiko: Migrantsrömmarna har minskat med en tredjedel efter juniavtal

USA ser framsteg i de mexikanska försöken att minska migrantströmmarna från Centralamerika över den gemensamma gränsen. Det uppger Mexikos utrikesminister Marcelo Ebrard efter ett möte med sin amerikanska kollega och utrikesminister Mike Pompeo. Enligt Ebrard har migrantströmmen till gränsen mot USA minskat med en tredjedel under juni.

Norska skolor ska undervisa om terrordåden

Norge ska börja undervisa skolelever om terrordåden den 22 juli 2011, då 77 personer miste livet, rapporterar norska VG. Beskedet gavs på söndagen av kunskaps- och integrationsminister Jan Tore Sanner vid en sammankomst på 22 juli-centret i Oslos regeringskvarter.

– Det är självklart att den 22 juli ska in i skolan. Dagens och framtidens generationer ska lära sig, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.