Det blev ett nederlag för premiärminister Theresa May under måndagen. Hon har ännu ingen lösning på brexitdramat. Samtidigt avgår tre ministrar som gått emot partilinjen. Foto: Reuters

Nattens nyheter: 26 mars

Uppdaterad
Publicerad

Tre av Theresa Mays ministrar avgår

Tre ministrar som gick emot premiärminister Theresa Mays linje under måndagens brexitomröstning väljer att avgå. Samtidigt har parlamentet röstat ja till att ta tillfällig kontroll över brexitprocessen från regeringen under onsdagen.

Kulturminister träffar Dramatens ledning

Kulturminister Amanda Lind (MP) ska träffa Dramatens ledning på tisdagen. Det meddelade ministern i ett Facebook-inlägg där hon skriver att hon blev berörd av dokumentären om sångerskan Josefin Nilsson, som skildrar hur Nilsson blev misshandlad av sin dåvarande partner, som är delaktig i en produktion på kulturinstitutionen.

Pentagon godkänner miljard till muren mot Mexiko

Pentagon godkänner en miljard dollar, motsvarande 9,2 miljarder kronor, till det omdiskuterade murbygget vid gränsen mot Mexiko, rapporterar CNN natten mot tisdag. Flera demokrater protesterar i ett brev till Pentagonchefen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.