”Det är över tjugo år sedan Josefin blev utsatt, men mäns våld mot kvinnor är fortfarande ett samhällsproblem och måste bekämpas i alla led”, skriver kulturminister Amanda Lind (MP) i ett Facebook-inlägg. Foto: Jonas Ekströmer/Anders Wiklund/TT

Efter dokumentären: Kulturministern ska träffa Dramatens ledning

Uppdaterad
Publicerad

Kulturminister Amanda Lind (MP) ska träffa Dramatens ledning meddelar hon på sin Facebook-sida. Hon reagerade starkt på dokumentären om sångerskan Josefin Nilsson, som bland annat skildrar hur Nilsson blev svårt misshandlad av sin dåvarande partner, som är delaktig i en produktion på kulturinstitutionen.

”Dokumentären om Josefin Nilssons liv berörde mig djupt. Återigen påmindes vi om det våld som så många kvinnor tvingas leva med år efter år”, skriver Amanda Lind i ett inlägg på Facebook.

Hon meddelar att hon ska träffa Dramatens ledning på tisdagen, samt andra nationalscener framöver. Hon skriver: “Jag kommer fortsätta följa vårt förslag som just nu utreds om arbetsgivare som nonchalerar övergrepp”.

Dramaten: ”Internt arbete som måste få pågå”

Enligt uppgifter till TT skriver Dramatens vd i ett mejl att de har ett pågående arbete med att se över handlingsplaner.

”Det är ett internt arbete som måste få pågå och som kommer att ta tid. Den diskussion som nu finns med anledning av dokumentären finns med i arbetet”, står det i mejlet uppger nyhetsbyrån.

Efter dokumentären har ett flertal artister och andra offentliga personer uttryckt protester. Under måndagen meddelade även Dramaten att de sista föreställningarna där den tidigare pojkvännen är delaktig ställs in.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.