Foto: TT

Dramaten ställer in föreställning

Publicerad

I dokumentären om Josefin Nilssons öde berättar anhöriga att hon blivit misshandlad av sin dåvarande pojkvän under nittiotalet. Sedan dokumentären sändes har ett flertal artister och andra offentliga personer uttryckt protester. Och nu ställer Dramaten in de sista föreställningarna i den produktion där den tidigare pojkvännen är delaktig.

– Det jag kan säga är att det är det bästa för alla anställda och för ensemblen att ställa de sista två föreställningarna. Det är anledningen till det, säger Dramatens pressansvariga Lena Törner till Kulturnyheterna.

Biljetter till föreställningen fanns forfarande tillgängliga att köpa fram till måndagen, men den möjligheten är nu borttagen.

9000 underskrifter

Ett upprop som skapades i helgen, som i skrivande stund har över 9000 underskrifter, uppmanar till bojkott av Dramaten.

Under lördagen anordnades också en manifestation utanför Dramaten i Josefin Nillssons minne. Som ett svar på manifestationen publicerade Dramaten efteråt en text på sina sociala medier, där de bland annat skrev att de ”kraftfullt tar avstånd från alla former av kränkningar och våld” och har ”noll tolerans mot trakasserier”.

– Det självklart jättetråkigt, mer än det kan jag inte säga, säger Lena Törner.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Dokumentären om Josefin Nilsson

Mer i ämnet