JK inleder inte förundersökning efter dokumentären Älska mig för den jag är om Josefin Nilsson. Foto: Privat

JK utreder inte ex-pojkväns förtalsanmälan mot SVT

Uppdaterad
Publicerad

JK menar att det inte finns någon grund för att inleda förundersökning mot SVT efter dokumentären Älska mig för den jag är. Dokumentären anmäldes av Josefin Nilssons tidigare partner som kände sig utpekad som ansvarig för hennes bortgång.

Den timslånga dokumentären Älska mig för den jag är handlar om artisten Josefin Nilssons liv och karriär. I filmen skildrar producenten Anna-Carin Stenholm Phil en destruktiv relation som Josefin Nilsson hade med en svensk skådespelare under 90-talet. Det är denna skådespelare som i juni anmälde SVT för förtal. Han anser att han utan grund pekats ut som skyldig för Josefin Nilssons död.

Jutitiekanslern är ensam åklagare när det gäller tryck- och yttrandefrihetsbrott och skriver i sitt beslut att uppgifterna i anmälan inte motiverar åtal.

Dokumentären sändes i SVT i mars tidigare i år.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.