Senatorn Bernie Sanders (L) och senatorn Elizabeth Warren under Demokraternas debatt i Detroit. Foto: Lucas Jackson/Reuters/TT

Nattens nyheter: 31 juli

Uppdaterad
Publicerad

Flera robotar avfyrade från Nordkoreas östkust

Nordkorea avfyrade tidigt på onsdagsmorgonen, lokal tid, flera kortdistansrobotar, rapporterar sydkoreanska nyhetsbyrån Yonhap med hänvisning till en militärkälla. Avfyrningen ska ha skett från Hodo-halvön på landets östkust. Det är andra gången på korttid som Nordkorea skjuter av robotor. Den hör gången flög robotorna 250 kilometer.

Nytt mordförsök i Karlstad i natt – sköt genom fönster

En person skottskadades i en lägenhet i Karlstad under natten mot tisdag. Ytterligare en person träffades men endast i kläderna.

– Gärningsmannen har skjutit genom ett fönster, säger Torbjörn Roos, vakthavande befäl i polisregion Bergslagen.

Warren och Sanders hårt ansatta under Demokraternas debatt

Den första av två tv-sammandrabbning i Detroit mellan presidentaspiranter inom Demokraterna i USA är avklarad. Sjukvård, vapenkontroll, och skattehöjningar var några av kvällens hetare samtalsämnen. Vänsterprofilerade Elizabeth Warren och Bernie Sanders mötte starkt motstånd från konservativa partikamrater.

– Dåliga beslut som gratis sjukvård, gratis allting, och omöjliga löften kommer att få Trump omvald, sade tidigare representanthusledamoten John Delaney under debatten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.