Från och med den 29 mars 2020 kommer Norwegian att sluta flyga till USA och Thailand från både Sverige och Danmark. Arkivbild. Foto: Johan Nilsson/TT

Norwegian slutar flyga till USA och Thailand från Sverige och Danmark

Uppdaterad
Publicerad

Flygbolaget Norwegian har beslutat att avbryta direktflygen till USA och Thailand från både Sverige och Danmark.

– Vi slutar flyga efter den 29 mars 2020, säger Charlotte Holmbergh Jansson, kommunikationschef Norwegian till SVT Nyheter.

Norwegian ställer in långdistansflygningar från Sverige och Danmark till både USA och Thailand.

Vad händer med dem som bokat flighter till USA eller Thailand senare 29 mars?

– Jag tror inte det är så många, men vi kommer då att försöka boka om dem kostnadsfritt via Oslo eller London. Alternativet är att de får pengarna tillbaka, säger Charlotte Holmbergh Jansson.

Från Oslo behålls USA-flygen men sommaren 2020 kommer också Bangkok-flygen att dras in även från flygplatsen Gardemoen.

”Inte tillräckligt stort”

Syftet är att göra bolaget mer lönsamt, men samtidigt väljer flygbolaget att i stället satsa på fler avresor från andra europeiska städer, rapporterar nyhetsbyrån Reuters.

”Skandinavien är inte tillräckligt stort för att upprätthålla interkontinentala flygningar från Stockholm, Köpenhamn och Oslo. Vi har dessutom under en längre tid haft utmaningar med Rolls Royce-motorerna på våra långdistansplan vilket innebär att vi måste ha flera plan på marken och som påverkar linjeprogrammet”, skriver affärsområdeschefen Matthew Wood i ett pressmeddelande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.