Ny skottlossning i Eskilstuna

Uppdaterad
Publicerad

För fjärde gången i sommar har en skottlossning ägt rum i Eskilstuna. En skottskadad person kom i kväll in till Mälarsjukhuset. Omständigheterna kring skottlossningen är oklara.

Polisen larmades om skottlossningen vid 20-tiden

Flera vittnen ska ha sett två personer på en moped eller motorcykel avlossa skott mot en person som sedan blödande släpades in i en bil som körde från platsen, uppger Eskilstuna-Kuriren på nätet.

Gärningsmännen ska ha försvunnit från platsen i riktning mot Tunavallen.

Polisen kan inte bekräfta händelseförloppet men meddelar att en skottskadad person kommit in till Mälarsjukhuset i Eskilstuna.

Mälarsjukhuset uppger att den skottskadade, en ung man, har blivit skjuten flera gånger i benen. Mannen uppges vara svårt skadad och är nu under behandling. Hans anhöriga är underrättade.

Tidigare i sommar har tre skottlossningar ägt rum i Eskilstuna. Vid två tillfällen har personer skadats. Enligt polisen rör det sig om interna uppgörelser inom ett kriminellt gäng.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.