Foto: SVT

Nytt besked: Haddile får stanna – tills vidare

Uppdaterad
Publicerad

Tvååriga, utvisningshotade Haddile får nu vara kvar hos familjen i Sverige. Åtminstone tills hennes biologiska föräldrar hittas. Det meddelar Migrationsverket på söndagen.

I ett pressmeddelande som publicerades på myndighetens sajt på söndagskvällen skriver Migrationsverket att ” Haddile [...] kommer bo kvar i sitt familjehem under tiden arbetet med att eftersöka föräldrarna pågår.”

Ett yttrande från myndigheten har också skickats till domstolen i Malmö som handlägger ärendet, enligt Migrationsverket.

Vidare skriver Migrationsverket: ”Om inte flickans föräldrar går att hitta måste Migrationsverket arbeta för att finna andra släktingar som kan ta emot henne [...] Som en hypotetisk sista utväg finns att flickan överlämnas till den franska socialtjänsten.”

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Utvisningen av Haddile

Mer i ämnet