Snökaos i Stockholm i onsdags – nu kan det vara dags igen Foto: ScanpixVisa alla (2)
Visa alla (2)

Nytt ruskväder på gång

Just som delar av landet hämtat sig från veckans snöoväder så verkar det vara dags igen. Särskilt Götaland drabbas framåt söndagen. Men lördagen kan bjuda på en fin vinterdag på sina håll.

Först ut är Norrlandskusten och möjligen Uppland. I natt blir det runt en decimeter snö och blåsigt. Och det kan ge trafikproblem.

– Det är risk för en besvärlig natt i de områdena. Vind och snö ihop ger drivbildningar, och det är hopplöst att ta bort, för det kommer nytt hela tiden, säger Mats Andersson.

Lördag fin vinterdag

Det drar bort över natten och lördagen kan bli en riktigt fin vinterdag. Kallt men med en hel del sol i landets mellersta och södra delar. I norr lite lätt snöfall.

– Valla pulkan och ge er ut med barnen, uppmanar Mats Andersson.

Sen börjar det igen

Men glädjen blir kortvarig. Ett djupt lågtryck närmar sig västerifrån inför söndag. Och vi får återigen den fruktade kombinationen snö och vind.

– På söndag ser det riktigt ruskigt ut i Västra Götaland. Så småningom sprider det sig till nästan hela Götaland, säger Mats Andersson.

Veckan börjar med busväder

Den nya veckan börjar alltså med busväder för Götaland och prognoserna pekar på att det håller i sig ett tag.

– Fundera en extra gång om du tänkt åka till västkusten i helgen. Ge dig inte ut i trafiken i onödan längs Norrlandskusten i natt och i Götaland framåt söndag-måndag, avslutar Mats Andersson.

Så arbetar vi på SVT Nyheter

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer