-Ofta när det började lysa rött så var det någon som tryckte så att det blev grönt igen. Hamburgarna kunde ligga där en, två timmar när det var som värst, säger Annelie Blixt som tidigare jobbat på McDonalds.
-Kycklingsallader som håller ett visst antal timmar märker man om, säger Riccard Nilsson, även han tidigare anställd på företaget.
Men det är inte hälsofarligt att låta en hamburgare ligga framme i ett värmeskåp under en eller två timmar.
-Om man i det där värmeskåpet har över 60 grader, eller åtminstone över 50 grader så är det i princip inga bakterier som växer. Men det som händer är väl att själva hamburgaren inte blir lika god kan jag tänka mig, förklarar Mats Lindblad som är mikrobiolog på Livsmedelsverket.
Inte heller ska det vara farligt att äta en kycklingsallad som legat över natten i ett kylskåp.
-Så länge maten har varit kylförvarad så händer det inte så mycket med den utan det handlar ju mer att man som konsument inte får det man förväntar sig, säger mikrobiologen Mats Lindblad.
Johan Lundin