Officeren ska själv vara medlem i klubben, som är en supporterklubb till det kriminella mc-gänget Hells Angels.
Han ska också tidigare ha förekommit både i polisens och den militära underrättelsetjänstens utredningar. Rikskriminalen uppger för Rapport att man ska undersöka uppgifterna.
Officeren nekar till anklagelserna. Han säger till Rapport att han visserligen äger en motorcykel, men att han aldrig haft samröre med någon mc-klubb.
Olaga hot
Officeren misstänktes förra året för två fall av olaga hot, men ärendena lades ner, uppger tidningen. Hans tidigare flickvän ska ha hamnat på sjukhus efter en misshandel men inte vågat driva anmälan vidare.
Så sent som i september dömdes officeren för brott mot vapenlagen.
-Självklart är det inte lämpligt att en svensk officer – om det nu är så – utbildar kriminella element i hur man ska hantera vapen. Det är självklart något som vi tar avstånd ifrån, säger Roger Magnergård, presschef på Försvarsmakten till Rapport.
Magnergård säger att Försvarsmakten följer ärendet, men att det är en fråga för polisen.
Begränsade arbetsuppgifter
Men enligt vad Rapport erfar har uppgifterna om 48-åringens kopplingar till mc-klubben redan varit föremål för undersökningar både hos polisen och försvaret.
Undersökningarna ska ha resulterat i att officerern i fjol fick stora begränsningar i sitt arbete inom Försvarsmakten.
Sverigemodellen
• Officerens mc-klubb är medlemmar i den så kallade Sverigemodellen. Det är en förening eller mc-klubb som är kontrollerad av Hells Angels.
• Att vara del i Sverigemodellen ska dock inte blandas ihop med att vara hang-around, vilket är samma sak som att vara provmedlem i Hells Angels.
• Om en klubb är med i Sverigemodellen anses de sympatisera med Hells Angels. En klubb som sympatiserar med Hells Angels deltar bl.a. på möten med dem och planerar fester.
Källa: Värnpliktsnytt