Ökat intresse för aktier bland unga: ”Börsen har gått bra”

Publicerad

Under pandemin har världens börser rört sig i tvära kast. Många har gett sig på att handla med aktier i hopp om att kunna tjäna snabba pengar på upp och nedgångar. Enligt experterna finns det även ett ökat intresse bland unga.

– Det är mycket yngre killar som hör av sig och oftast behöver hjälp, säger Mohammed Salih från medlemsorganisationen Aktiespararna.

Enligt Frida Bratt som är sparekonom på Nordnet beror det ökade intresset mycket på att börsen har gått bra då räntorna har sänkts och varit låga.

Många behöver hjälp

När intresset ökar är det även allt fler som hör av sig för att de behöver hjälp. Mohammed Salih säger att många tar hjälp av fel personer.

– Många vill ju tjäna pengar på sociala medier och gör reklam för saker som nybörjare kanske inte ska syssla med, som kryptovaluta som kan vara väldigt riskabelt.

Se mer i klippet ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.