• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Huddinge kommun, Stockholms län. Det brinner i en byggnad på Herkulesgatan. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Öl av märket Norrlands Guld återkallas

Uppdaterad
Publicerad

Bryggeriet Spendrups återkallar ölburkar av märket Norrlands Guld. Anledningen är vissa burkar märkts med fel alkoholhalt.

Enligt ett pressmeddelande gäller återkallandet burkar om 50 centiliter med alkoholhalt 5,3 procent samt lika stora burkar med alkoholhalt 3,5 procent. De aktuella burkarna har bäst före-datum 2024-09-10 till 2024-09-11. Konsumenter som köpt ölen uppmanas att höra av sig till Spendrups kundtjänst.

Bakgrunden är att det på vissa flak öl av styrka 5,3 procent kan finnas burkar märkta med 3,5 procent – trots att även de innehåller 5,3-procentig öl, förklarar presschefen Rose-Marie Hertzman. Flaken i fråga har levererats till systembolag över hela landet.

– Det är enstaka burkar och vår utredning har ännu inte visat vadsom gått fel. Vi vet inte alls hur många burkar som är felmärkta,så av försiktighetsskäl återkallar vi hela det här partiet, säger Hertzman.

Finnsdet en risk att den felaktigt märkta ölen sålts i vanliga mataffärer?

-Nej. Det här har bara gått till Systembolaget.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.