Paret Reinfeldt separerar

Uppdaterad
Publicerad

Statsminister Fredrik Reinfeldt och och hans hustru Filippa separerar, uppger statsministerns presschef Roberta Alenius i ett pressmeddelande.

Pressmeddelandet skickades ut till flera nyhetsredaktioner på onsdagskvällen.

”Här kommer ett mail för att informera er om att Fredrik och Filippa Reinfeldt har separerat. Fredrik Reinfeldt kommer att vara folkbokförd på familjens gemensamma bostadsrättsradhus”, stod det.

Sålt villan

Varken Roberta Alenius eller pressekreterare Sebastian Carlsson vill kommentera saken vidare.

-Allt ni behöver veta finns i pressmeddelandet, säger Sebastian Carlsson till SVT.

På tisdagen blev det känt att statsminister Fredrik Reinfeldt och hans familj sålt villan i Täby norr om Stockholm och i samma område köpt ett bostadsrättsradhus.

Har tre barn

Om paret Reinfeldt också tänker skilja sig är inte känt.

En skilsmässa måste föregås av minst sex månaders betänketid om makarna har hemmavarande barn under 16 år. Detta gäller även om båda makarna är överens om att skiljas.

Paret Reinfeldt gifte sig 1992 och de har tre barn tillsammans. Sedan 2007 har familjen bott i statsministerns tjänstebostad Sagerska palatset. Paret Reinfeldts barn är 18, 16 respektive 11 år.

SVT/TT

Fakta Fredrik och Filippa Reinfeldt

Fredrik Reinfeldt

Född 1965

Reinfeldt gick med i Moderata Ungdomsförbundet som artonåring. Han valdes in i Täby kommunfullmäktige 1988. År 1990 blev han ordförande för Täbys moderata ungdomsförbund och blev invald i riksdagen året därpå. 1992 valdes han till ordförande i Moderata ungdomsförbundet.

År 2002 utsågs Reinfeldt till Moderaternas gruppledare i riksdagen och blev partiordförande 2003 när han tog över efter Bo Lundgren. Han valdes till statsminister 2006 och fortsatte på samma post i riksdagsvalet 2010.

Filippa Reinfeldt

Född 1967

Mellan 2002 och 2006 var Filippa Reinfeldt kommunalråd i Täby kommun och kommunstyrelsens ordförande 2005-2006. Sedan 2006 är hon sjukvårdslanstingsråd i Stockholms läns landsting.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.