Åklagaren Hanna Cardell vill inte kommentera om de misstänker kopplingar till den organiserade brottsligheten. Foto: Emil Larsson, SVT/TT

15-årig pojke häktad – misstänks för medhjälp till människorov

Uppdaterad
Publicerad

De två pojkarna försvann för cirka två veckor sedan. Den ena, 14-årige Mohamed, har hittats död – och polisen söker efter den andra 14-åringen. Under fredagen har en 15-årig pojke från Nyköping häktats misstänkt för medhjälp till människorov i Stockholms län.

– Sedan en tid eftersöks en 14-årig pojke av polisen sedan han anmälts försvunnen. Han är hemmahörande i Nyköping. Jag har i dag begärt en 15-åring häktad på sannolika skäl misstänkt för medhjälp till människorov, säger senior åklagare Hanna Cardell, som är förundersökningsledare, i ett pressmeddelande.

Förra lördagen, den 29 juli, hittades 14-årige Mohamed död i ett skogsområde i Nynäshamns kommun. Han hade utsatts för kraftigt våld och polisen inledde omedelbart en förundersökning om mord.

Ingen person är i nuläget delgiven misstanke om mordet.

Försvunnen i flera dagar

Mohamed, som var placerad på ett HVB-hem, hade varit försvunnen i flera dagar innan han hittades. Samtidigt försvann också en annan 14-årig pojke från ett HVB-hem, enligt SVT:s uppgifter. Missing people gick i veckan ut med en efterlysning av honom och skriver att han senast sågs till den 27 juli i Nyköping.

”I dagsläget utreder polisen om och i så fall på vilket sätt de här ärendena har koppling till varandra”, skriver Åklagarmyndigheten.

”Vad hände honom?”

SVT Nyheter har tidigare pratat med Mohameds mamma som berättade att han varit på besök i hemstaden Nässjö innan försvinnandet. Hon vill veta vad som hänt hennes son.

– Ingen har berättat hur och när han dog. Blev han knivhuggen eller skjuten? Vad hände honom, jag vill veta, säger hon.

Hör åklagare Hanna Cardell i klippet nedan om utredningen efter att Mohamed, 14, hittades död i ett skogsparti.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör åklagare Hanna Cardell om utredningen efter att Mohamed, 14, hittades död i ett skogsparti. Foto: Emil Larsson/SVT/Janne Åkesson/Swepix

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.