Coronaviruset har dominerat den politiska agendan – men även avgångar, misstroendehot och andra frågor har hunnits med under året. Hör SVT:s politikreporter Mats Knutson sammanfatta 2020. Foto: SVT / ALI LORESTANI/TT / Tomas Oneborg/SvD/TT

Politikåret 2020 – ”Det är den riktigt känsliga frågan”

Uppdaterad
Publicerad

Sällan har ett politisk år handlat så mycket om en enda fråga. Coronakrisen. Men det har hänt andra saker och regeringskriser och misstroendeförklaringar har hängt i luften.

– En ny migrationspolitik ska tas fram och det höll på att sluta i regeringskris redan i somras, säger Mats Knutson, SVT:s politisk kommentator.

Både Miljöpartiet och Vänsterpartiet byter partiledare och båda har hotat att spräcka regeringen. Men trots det har fokus varit på pandemin och sannolikt kommer även nästa politiska år handla mycket om corona. Det tror i alla fall Mats Knutson.

– Den riktigt känsliga frågan är när krisen är över. Det vill säga utvärderingen av regeringens, myndigheternas och regionernas agerande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.