Prinsessan Estelle fyller sex år 23 februari 2018. Foto: Erika Gerdemark, Kungahuset.se

Prinsessan Estelle fyller sex år – se nya bilderna på födelsedagsbarnet

Uppdaterad
Publicerad

Idag fyller prinsessan Estelle sex år, och i samband med firandet släpper även hovet nya bilder på kronprinsessbarnen.

I dag är det hela sex år sedan Sverige fick ett första nytt tillskott till kungafamiljen. Den 23:e februari 2012 föddes prinsessan Estelle, hertiginna av Östergötland, på Karolinska Universitetssjukhuset i Solna, och i dag blir hon alltså sex år gammal.

Privat firande

Hovet berättar för SVT att födelsedagsfirandet kommer ske privat under dagen.

– Det blir ett privat firande inom kronprinsessfamiljen, säger Johan Tegel, informationssekreterare vid hovet.

Några allmänna aktiviteteter kring firandet kommer inte heller ske, däremot passar hovet på att släppa tre nya bilder på både prinsessan Estelle och prins Oscar.

På två av bilderna syns prinsessan Estelle. På den ena håller hon i en stor, rosa tårta med tända ljus och på den andra står hon vid ett fönster och ler in i kameran.

Prinsessan Estelle firar sin sexårsdag idag. Foto: Erika Gerdemark, Kungahuset.se

Den tredje bilden visar de båda syskonen efter att de huggit in på Estelles tårta, vilket ser ut att intressera prins Oscar en hel del, medan prinsessan Estelle verkar skratta åt något bakom kameran.

Prins Oscar fick också vara med och smaka på Estelles tårta. Foto: Erika Gerdemark, Kungahuset.se

Får gyllene skalbagge i present

I födelsedagspresent kommer prinsessan Estelle bland annat få en ny guldberlock till det armband hon fick motta på sin ettårsdag från Östergötlands län. Detta år är berlocken formad som en läderbagge – länets landskapsinsekt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.