Prinsessan Madeleine fyller 35 år i dag Foto: Anna-Lena Ahlström/Kungahuset.se

Prinsessan Madeleine fyller 35 – hyllas i sociala medier

Uppdaterad
Publicerad

I dag fyller prinsessan Madeleine 35 år. Kungahuset har publicerat en nytagen bild, och på sociala medier strömmar folkets gratulationerna in.

På den nytagna bilden poserar en glad prinsessa med en stor porträttbrosch föreställande sin far, kung Carl XVI Gustaf.

LÄS MER: Prinsessan Madeleine: Jag kämpar med att hantera offentligheten

Bilden, som tagits av fotografen Anna-Lena Ahlström, lades upp på Kungahusets sociala medier under lördagsmorgonen och har på några timmar fått över långt över 20.000 likes på Instagram och över 19.000 likes på Hovets officiella Facebook-sida. Och i kommentarsfälten strömmar tusentals gratulationer in.

”Stort GRATTIS vackra Madeleine.”

”Hjärtliga gratulationer på födelsedagen, Prinsessan Madeleine! Jag önskar dig en fantastisk dag med massor av tårta och presenter!”

”Välkommen till 35-klubben ;)”

”Varma gratulationer Prinsessan Madeleine!”

LÄS MER: Öppet arkiv: Prinsessan Madeleines dop

Det blir dock ingen skymt av prinsessan i Sverige – Madeleine har valt att fira födelsedagen i London, där maken Chris O’Neill har sin bas som företagare.

Efter firandet kommer stora delar av sommaren att spenderas i Sverige, fördelat på Stockholm och Öland där kungafamiljen har slottet Solliden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.