Hör prinsessan Madeleine kommentera barnens titlar: ”Det är viktigt att man fokuserar på Victoria och hennes familj”. Foto: SVT/Året med kungafamiljen

Prinsessan Madeleine kommenterar barnens nya titlar: ”Ett naturligt steg”

Uppdaterad
Publicerad

I SVT:s Året med kungafamiljen kommenterar prinsessan Madeleine kungens beslut att varken hennes eller prins Carl Philips barn längre tillhör kungahuset.

– Det är viktigt att man fokuserar på Victoria och hennes familj. Vi kommer så klart alltid finnas och stötta henne, säger hon.

I oktober beslutade kungen att barnen till prinsessan Madeleine respektive prins Carl Philips inte längre kommer att tillhöra kungahuset.

Därmed fråntogs de sina titlar som kungliga högheter, vilket bland annat innebär färre uppdrag och plikter. Barnen får dock behålla sina titlar som prins och prinsessa respektive hertig och hertiginna.

”En bra utveckling”

I en intervju om förändringen förklarar prinsessan Madeleine att beslutet är ett naturligt steg i och med att kungafamiljen har växt.  

– När Leonore föddes så fanns ju bara Estelle och då såg ju situationen lite annorlunda ut. Men nu är det flera små barn i familjen så det här är en bra utveckling, säger hon i programmet Året med kungafamiljen.

Vill du veta mer om vad kungafamiljen gjort under året – titta på Året med kungafamiljen på SVT1, den 22 december 20:00. Programmet publiceras på SVT Play natten till söndag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.