• Viktigt meddelande:

    Det är en kraftig brand i ett radhus i Stenby i Eskilstuna, med kraftig rökutveckling som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Läs mer

Upplagan minskar för dagstidningarna Foto: Scanpix

Raset för dagstidningarna fortsätter

Uppdaterad
Publicerad

Svenskarna blir mindre och mindre intresserade av att köpa en dagstidning. I flera år har pappersupplagorna minskat när allt fler väljer att få sina nyheter från nätet.

Under fjolåret fortsatte den negativa trenden. Dagstidningarnas sammanlagda upplagor minskade då 4,6 procent, enligt Tidningsstatistiks (TS) siffror.

Expressen inklusive GT och Kvällsposten är störst med en upplaga på 228.000 exemplar per utgivningsdag, 34 300 exemplar färre än 2011.

Konkurrenten Aftonbladet har dock tidigare lämnat TS-samarbetet, och nu har även Dagens Nyheter och Dagens Industri hoppat av.

Ökad upplaga får några få tidningar

Några få dagstidningar utgör ett ljus i mörkret och växer. Till exempel har Ystads Allehanda höjt upplagan med 400 exemplar till 21.900 och Eskilstuna-Kuriren 200 exemplar till 29.800.

Inom tidskrifterna fortsätter de stora gratistidningarna som Buffé, Coop mersmak och Ikea Family Live att öka.

Den största familjetidningen är fortfarande Allers. Trots en nedgång med 8.900 exemplar har Allers en upplaga på 192.900.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer