Regeringen arbetar för att rädda den svenska flygbranschen, enligt infrastrukturminister Tomas Eneroth (S). Foto: Per Leandersson/SVT

Flygbranschen i krismöte med regeringen

Uppdaterad
Publicerad

Representanter från den svenska flygbranschen har träffat infrastrukturministern Tomas Eneroth (S) med krav på snabba åtgärder för att rädda den krisande branschen. Ministern kunde inte ge besked på vilka förslag regeringen tänker lägga fram, men säger att de jobbar på det.– Vi har beredskap att agera, säger han.

Det ser allt mörkare ut för flygbranschen. Norwegian meddelade i dag att bolaget befinner sig i ett kritiskt läge. På SAS har man bett sina anställda att gå med på lönesänkningar, runt 5 000 anställda permitteras och 4000 flygningar ställdes in bara under torsdagen.

På flygplatser runt om i Sverige ställdes en lång rad avgångar in.

Under fredagen träffade representanter för Sveriges flygplatser, flygmyndigheterna och flygbolagen infrastrukturministern Tomas Eneroth (S).

– Det är en samhällskris, säger SAS vd Richard Gustafson när han skyndar förbi journalisterna.

Tomas Eneroth (S) berättar att regeringen arbetar på förslag för att rädda branschen.

– Vi har beredskap att agera och bereder ett antal förslag för att skyndsamt återkomma med, säger han.

RÄTTELSE: I en tidigare version av den här artikeln påstod vi felaktigt att flygbolaget Norwegian meddelat att de är nära konkurs. Detta har Norweigan aldrig uppgett – däremot har de sagt att bolaget befinner sig i ett kritiskt läge.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.