Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Herrey (M) berätta om S-ministerns tabbe i klippet. Foto: SVT & Henrik Montgomery/TT

Richard Herrey om S-ministerns stora miss: ”Jag pikade honom många gånger”

Publicerad

Det kan gå undan när talmannen Andreas Norlén sitter vid riksdagsrodret. Det verkar i alla fall Ibrahim Baylan (S) tycka, om man ska tro Richard Herrey (M).

– Han lyckades ha fokus någon annanstans i en viktig omröstning och helt plötsligt vann vår sida, säger han till Politikbyrån.

Det var i april tidigare i år som riksdagen röstade för att genomföra en folkräkning. Förslaget klubbades igenom med en röst marginal trots att det egentligen saknade majoritet. Anledningen till detta visade sig vara ett misstag av den dåvarande socialdemokratiska riksdagsledamoten Ibrahim Baylans. För Politikbyrån berättar hans granne i kammaren om feltryckningen.

– Man får vara lite på tårna om man säger så. Det går väldigt väldigt fort. Man kan säga att han upptäckte det själv ungefär en och en halv sekund för sent, säger den tidigare riksdagsledamoten Richard Herrey (M).

Hur reagerade han?

– Han sa ”nej nej nej nej nej”, säger Herrey med ett skratt.

Socialdemokraternas presstjänst uppgav för SVT efter misstaget att Ibrahim Baylan lämnat in en så kallad avsiktsförklaring till riksdagens kammarkansli – det påverkar dock inte beslutet.

– Jag pikade Baylan ganska många gånger efter det där. Jag sa till honom att det är bara att följa mig hädanefter.

Se mer om livet i riksdagen i Politikbyråns avsnitt ”Lustiga huset”.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Politikbyrån

Mer i ämnet