Enligt Aftonbladets granskning i januari i år hade flera riksdagspartier spår av kokain på sina toaletter i riksdagen. Foto: Janerik Henriksson/TT

Riksdagens åtgärder efter kokainavslöjandet: ”Kunskapshöjande aktiviteter”

Uppdaterad
Publicerad

Riksdagen agerar nu efter Aftonbladets avslöjande tidigare i år om att det hittats spår av kokain på toaletterna till flera riksdagskanslier.

– Nu blickar vi framåt, och gör de här kunskapshöjande aktiviteterna, tillsammans med partiernas kanslier, säger Niklas Åström, riksdagens säkerhetschef till Sveriges Radio.

I januari utförde Aftonbladet en granskning som visade att det fanns spår av kokain på hälften av riksdagens partikanslier. Efter några månader av krishantering står det nu klart att i första hand chefer vid partikanslier och i riksdagsförvaltningen ska utbildas kring missbruk kopplat till arbetsmiljöansvar.

Dessutom ska de informeras ytterligare om riksdagens rutiner för inpassering och hantering av besökare.

Ekot: Vad kommer det här göra för skillnad?

– Vi ökar medvetenheten och kunskapen kring viktiga frågor så att vi på bästa sätt förebygger att liknande inträffar igen, säger Niklas Åström.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se Aftonbladets bilder inifrån toaletterna på riksdagspartiernas kanslier – där man hittade spår av kokain på fyra stycken. Foto: Aftonbladet

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.