Patrick Reslow, riksdagsledamot för Sverigedemokraterna. Foto: TT

Riksdagsledamot från SD utreds för bedrägeri

Uppdaterad
Publicerad

Särskilda åklagarkammaren i Malmö har inlett en förundersökning mot Patrick Reslow, riksdagsledamot för Sverigedemokraterna. Aftonbladet uppger att utredningen gäller misstänke om bedrägeri.
– Min avsikt är att vara 100 procent transparent under utredningens gång, säger Patrick Reslow till SVT Nyheter Skåne.

Patrick Reslow, riksdagsledamot för Sverigedemokraterna, kan ha gjort sig skyldig till bedrägeri i samband med sina tjänsteresor. En granskning av Aftonbladet visar att SD-politikern vid flera tillfällen bokat flerbäddsrum åt familjemedlemmar och låtit riksdagen stå för kostnaderna.

– Med anledning av den förundersökning som idag inletts vill jag betona att jag inte i något av de uppmärksammade fallen haft någon närstående bosatt hos mig. Min avsikt är att vara 100 procent transparent under utredningens gång, och välkomnar att man nu tittar närmare på saken för att reda ut eventuella oklarheter, säger Patrick Reslow till SVT Nyheter Skåne.

– Vi välkomnar att saken utreds så att eventuell osäkerhet kring detta försvinner, säger Henrik Gustafsson till SVT Nyheter Skåne.

Förundersökning inledd

Åklagaren uppger att grunden till förundersökningen är de uppgifter som avslöjats i Aftonbladets artiklar.

– Jag har i dag inlett förundersökning mot Reslow. Han är inte skäligen misstänkt, det blir han inte förrän vi får en egen utredning som jag kan bedöma värdet av, säger kammaråklagare Joakim Zander till Aftonbladet.

Riksdagsledamöter är skyldiga att dra av 25 procent av boendekostnaden om de har med sig anhöriga på vistelsen, något som Patrick Reslow inte gjort.

– Det Reslow har deklarerat till partiet är att han inte har bott med närstående i något av de fall som uppmärksammats. Det saknas för vår kännedom bevis för att detta skulle vara fel, säger Sverigedeokraternas presschef Henrik Gustafsson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.