• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Ledamöter i riksdagen under omröstningen om Natomedlemsskap Foto: Anders Wiklund/TT Foto: TT

Riksdagsman utpressad efter sex – kvinna åtalas

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna i 25-årsåldern åtalas för att ha pressat en riksdagsledamot på totalt 65 000 kronor, rapporterar Dagens Nyheter.

Bakgrunden är att riksdagsledamoten gav en kvinna 5 000 kronor efter att de haft sex i hans övernattningslägenhet i julas. Riksdagsledamoten hävdar att pengarna var för att hjälpa kvinnan med hyran och för att betala taxi.

En annan kvinna, som följde med riksdagsmannen samma kväll, hotade sedan att publicera ett foto från tillfället.

De följande veckorna ville kvinnan ha mer och mer pengar, och politikern fortsatte att swisha. I början av februari gick han slutligen till Säkerhetspolisen som inledde en förundersökning.

Kvinnan greps i slutet av februari och misstänks för grov utpressning. Efter att hon åtalats hölls huvudförhandlingen i Stockholms tingsrätt i onsdags, enligt DN.

Misstänkt sexköp

Nu har en förundersökning gällande misstänkt köp av sexuell tjänst inletts, vilket Dagens Nyheter var först med att berätta..

– Det råder förundersökningssekretess och jag kan inte kommentera någonting, säger Maria Sterup, chefsåklagare vid Särskilda åklagarkammaren, till SVT Stockholm.

Även en privatperson som SVT varit i kontakt med har gjort en anmälan om brott mot sexköpslagen.

– Vi ska vara lika inför lagen och det här är ett uppenbart brott mot sexköpslagen som behöver utredas, säger anmälaren till SVT.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.