Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
– Det kraftiga regnet kan innebära att källare, dagvattenbrunnar och till och med vägar svämmas över, säger SVT:s meteorolog Josefine Bergstedt. Foto: Christopher Gimling Shaftoe, SVT.

Risk för kraftiga skyfall i östra delarna av landet

Uppdaterad
Publicerad

En regnfront rör sig över de östra delarna av landet och SMHI varnar för kraftigt regn men även åska.

”I samband med frontpassage över den östra delen av Sverige kan kraftiga regn- eller åskskurar bildas. Positionen på de kraftigaste regn- eller åskskurarna är dock osäker”, skriver SMHI på sin hemsida.

– Det kraftiga regnet kan innebära att källare, dagvattenbrunnar och till och med vägar svämmas över, säger SVT:s meteorolog Josefine Bergstedt.

I samband med att en front passerar kan kraftiga regn- eller åskskurar bildas. Främst i de sydöstra delarna av Götaland samt Dalarna och södra Norrlandskusten varnar SMHI för stora regnmängder.

– Det är osäkert exakt var regnet kommer att hamna, vilket innebär att det kan kan bli väldigt lokala variationer, säger Josefine Bergstedt.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer