default_caption

Romson efter ”Nyfiken på”: Jag är ganska långrandig

Uppdaterad
Publicerad

Åsa Romson pratade mycket om hur hon kom in i politiken när hon gästade Poul Perris i Nyfiken på partiledaren. Efteråt berättade hon hur skönt det var att få lite mer tid än i vanliga intervjuer.

Nu har du pratat drivkrafter och ideologi en lång stund, hur kändes det?

– Jag tycker att det är viktigt med ideologi och det här vart man vill komma och varför man faktiskt vill förändra och möjliggöra för fler människor att växa upp och utvecklas och vad man ser att vi gemensamt måste använda vår kraft i samhället till, så det fokuset tycker jag är bra.

Nyfiken på partiledaren

Vad är skillnaden mellan ett sånt här längre samtal och vanliga intervjuer?

– Skillnaden är ganska stor. Man måste inte sitta och leverera de här väldigt korta svaren, som kondenserar ned och förklarar väldigt tydligt just en politisk reform eller en lösning som man vill se utan man får brodera lite vidare.

Hur kändes det då?

– Det tycker jag är skönt. Jag är ganska långrandig av mig. Så det tycker jag är bra, men jag hoppas att jag kom till saken någon gång i alla fall.

Vi intervjuar ju alla åtta partiledare. Vems normer är du mest intresserad av att lyssna till?

– Av de andra? Det var en bra fråga. Jag hör ju de ofta när vi står och debatterar och brukar oftast intressera mig för varför de profilerar sina partier på det sätt de gör. Frågan är varför de väljer att profilera bort partierna från de stora frågorna kring global miljöförstöring och vapen- och flyktfrågor till exempel.

Men vem skulle du välja om du fick välja en att titta på först?

– I den personliga bakgrunden och sånt som är intressant just nu är ju Stefan Löfven, han har ju varit ganska öppen med sin mer brokiga uppväxt än min, det kan nog vara ett intressant program.

Kommentarer i sociala medier

Andreas Högenå ‏@andreashogena  

Arbetat m att sluta säga ”man” (tycker, vill osv), detta för att inte avpersonifiera mig själv. Romson borde lyfta fram sig mera. #nyfikenpå

Fredrik Holmquist ‏@ImageReflection  

Poul Perris får kämpa lite i kvällens #nyfikenpaa

Jacob Sunnliden ‏@jacobsunnliden  

SM i mediaträning #nyfikenpå

Lena Breitner ‏@LenaBreitner  

#nyfikenpaa är inte det den första partiledaren som sitter med korslagda ben? Hur ska detta tolkas?

Anders Wester ‏@AndersWester1  

Förstår inte klagomål på ett enda icke sönderstressat program. Men han måste få in dem på rätt spår, dvs ifrån fraserna. #nyfikenpå

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Nyfiken på partiledaren

Mer i ämnet