Skott genom fönsterruta i poliskontoret i stadsdelen Ronna i Södertälje i februari 2018. Foto: SVT

Två attacker mot polisstationen i Ronna på mindre än ett halvår

Publicerad

Poliskontoret i Ronna i Södertälje är en av landets polisstationer som attackerats senaste året. På mindre än ett halvårs inträffade två attacker.

– Vi kommer aldrig vika ner oss, säger polischefen Max Åkerwall.

Först kraschade en stulen bil in i väggen vid poliskontoret i stadsdelen Ronna i Södertälje i september 2017.

Några månader senare, i februari i år, besköts kontoret med flera skott.

– Min och organisationens uppfattning är att angreppen sker för att polisen ökar trycket, säger Max Åkerwall, polischef lokalområde Södertälje.

– Vi är ute och sätter gränser, då blir det här någon form av fullständigt oacceptabel reaktion på polisens ingripanden, fortsätter han.

Skott genom fönsterruta i poliskontoret i stadsdelen Ronna i Södertälje i februari 2018. Foto: SVT

Polisutredning i stå

Det blev endast materiella skador vid angreppen mot poliskontoret, som oftast är obemannat. Utredningarna har gått i stå och inga vittnen har hört av sig.

– Jag tror faktiskt inte att det finns några vittnen utöver de som gjort detta för det är ljusskygga individer som gör det här i någon form av blixtattack som är över på några sekunder, säger Max Åkerwall.

Max Åkerwall, polischef lokalområde Södertälje. Foto: SVT/Oscar Idemark

”Viker inte ner oss”

Södertäljepolisen säger att de inte behövt se över säkerheten vid det utsatta kontoret utan jobbar på som vanligt.

– Vi kommer ju aldrig vika ner oss utan vi kommer att fortsätta jobba där. Det är en liten klick som förstör för det stora flertalet som vill ha lugn och ro i bostadsområdena och vi kommer alltid stå på majoritetens sida.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.