Socialdemokraterna blir största parti i Halmstad, men får ingen egen majoritet. Stefan Pålsson (S), kommunrådskandidat säger att de inte kan tänka sig att styra eller få stöd av Sverigedemokraterna för att få igenom sin politik. Foto: Nadya Norton/SVT

S: Misslyckande att SD går framåt

Uppdaterad
Publicerad

Sverigedemokraterna ökar i Halmstad och blir tredje största parti i kommunen. De får tio mandat i kommunfullmäktige. Socialdemokraterna ser SD:s framgång som ett misslyckande.

Socialdemokraterna blir största parti i Halmstad. Men partiet får ingen egen majoritet även om de skulle gå ihop med Västerpartiet och Miljöpartiet. För att Socialdemokraterna ska kunna styra är de beroende av att få stöd av något ytterligare parti. De kan inte tänka sig att styra eller få stöd av Sverigedemokraterna för att få igenom sin politik.

– Då får vi en väldigt instabil situation i Halmstads politik som jag inte tror att någon invånare är intresserad av, säger Stefan Pålsson (S), kommunrådskandidat i Halmstad.

I klippet ovan kan du se och höra Stefan Pålsson (S) som är kommunrådskandidat i Halmstad berätta hur han ser på att Sverigedemokraterna går framåt i årets val.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2018 – #dinröst

Mer i ämnet