Foto: SVT

Så har du aldrig sett partiledarna förr

Uppdaterad
Publicerad

Har du svårt att tänka dig statsminister Löfven som rappare? Tänk igen. Inför Agendas partiledardebatt den 10 maj tillverkade redaktionen en något annorlunda trailer.

Att det varit en innehållsrik höst, vinter och vår i den svenska politiken kan nog de flesta hålla med om. På Agendas redaktion har dramatiken till och med gett upphov till en rap.

– Vi fick lite inspiration från nyhetskanalen Sky News och bestämde oss för att göra en egen version för att få fler att titta på vår partiledardebatt den 10 maj, säger Rolf Tardell, redaktör på Agenda.

Att göra en rap om svensk inrikespolitik känns kanske som en svår uppgift. Men faktum är att det senaste året har bjudit på mängder av heta känslor, utfall, glädje och besvikelse.

– Att hitta temat var inte särskilt svårt. Kaos fick bli ledordet i rappen, säger Tardell.

För den som har svårt att se moderatledaren Anna Kinberg Batra eller centerns Annie Lööf i en rap är det bara att klicka här eller på klippet ovan.

Agendas partiledardebatt sänds kl. 20.00 den 10 maj i SVT2.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Partiledardebatten maj 2015

Mer i ämnet