Så kan du bota din homofobi – med terapi

Uppdaterad
Publicerad

Lider du av homofobi? Då vill West Pride bota dig. Under onsdagen lanserar konst- och kulturfestivalen homofobiterapi, en självhjälpsterapi i åtta delar.

Under onsdagen drar festivalen West Pride igång i Göteborg. Årets tema är aktivism och bakgrunden är att kravallerna i Stonewall, New York, har 50-årsjubileum nästa vecka. Kravallerna blev startskottet för dagens hbtq-rörelse.

Samtidigt utsätts många hbtq-personer än i dag för fördomar och trakasserier. Därför lanserar West Pride nu homofobiterapi, en självhjälpsterapi i åtta delar. De åtta stegen bygger på KBT, går att lyssna på via Spotify och är ”speciellt utformad för dig som lider av symptom så som ilska, stress och oro i mötet med homo-, bi- och transpersoner”.

– Vi vill visa hur absurt det är med homo- och transfobi. Det är bara vanföreställningar, ignorans och okunskap. Vi har inte plats för det i Sverige, säger Emma Gunterberg Sachs, verksamhetsansvarig West Pride.

Se mer i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.