Foto: SVT

Så kontaktar du SVT Nyheter

Uppdaterad
Publicerad

Har du frågor, tips eller idéer? SVT Nyheter finns på Twitter, Facebook, Instagram – och det går såklart att mejla och ringa.

svt.se får du snabb uppdatering på senaste nyhetsläget i Sverige och världen och det bästa från våra 21 lokala redaktioner, SVT Sport, Kultur och Vetenskap.

Har du ett nyhetstips eller vill skicka ett pressmeddelande, mejla svtnyheter@svt.se för vår nyhetsredaktion och morgonstudion@svt.se för Morgonstudions redaktion.

Här kan du söka bland vanliga frågor och svar om vår verksamhet. Du kan även maila frågor eller synpunkter till kontakt@svt.se.

Om du gillar vår Facebooksida får du ta del av våra nyheter i ditt flöde. Är du speciellt intresserad av eller har åsikter om vår utrikesbevakning kan du kolla in Korrespondenternas Facebooksida.

Längst ner på svt.se ser du vem som jobbar som tjänstgörande webbredaktör i dag. Vill du ringa gör du det enklast via växeln, 08-784 00 00 – så kopplar de dig rätt.

Lokala redaktioner

Här hittar du kontaktuppgifter till alla lokala redaktioner på SVT Nyheter

Vill du kontakta ansvarig utgivare? Här är de respektive undersidornas ansvariga utgivare:

Videoklipp

  • Riksnyheterna: Karin Ekman
  • Övriga: Se kontaktperson för respektive avdelning/redaktion  

Tänk på...

Om du skickar oss bilder eller video upplåter du dem för en icke-exklusiv rätt för SVT att fritt använda i SVT:s verksamhet samt framställa exemplar av bilden/videon.

Mer information hittar du här.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.