Det här gäller när du delar dina bilder med oss

Uppdaterad
Publicerad

Tack för att du vill dela med dig av dina bilder till SVT! När du accepterar villkoren nedan så godkänner du att vi använder ditt material på vår sajt, svt.se, i våra sändningar och delar i sociala medier. Du säger också att det är okej att vissa andra mediebolag som vi samarbetar med får använda ditt material – och att ditt namn ska anges också såklart. Läs igenom de fullständiga villkoren nedan!

Villkor för SVT:s användning av bilder och video (IN ENGLISH)

Sveriges Television AB, org. nr 556033–4285, ”SVT”, och Du har kommit överens om följande.

Du har fotograferat de stillbilder och/eller spelat in det rörliga material (video), nedan kallat Bildmaterialet, som SVT är intresserat av att använda. Du har gått med på och garanterar att SVT får använda Bildmaterialet på de villkor som står nedan.

Den rätt till Bildmaterialet som du ger till SVT är icke-exklusiv, vilket innebär att du även kan ge en icke-exklusiv rätt till andra att använda Bildmaterialet. SVT och du är överens om att du inte ska få någon ersättning för din rättighetsupplåtelse enligt denna överenskommelse.

Hur SVT får använda Bildmaterialet

Du ger SVT rätt att tillgängliggöra Bildmaterialet för allmänheten, i redigerat eller oredigerat skick, i alla typer av medier existerande nu och i framtiden, i alla länder och under obegränsad tid. SVT får använda Bildmaterialet såväl för sig som inkluderat i en produktion/ett inslag.

SVT har även rätt att publicera Bildmaterialet på SVT:s konton på sociala medier.

Hur SVT får låta andra använda Bildmaterialet

SVT har rätt att låta andra använda Bildmaterialet på samma sätt som SVT får använda det, förutsatt att SVT inte får någon ersättning för detta. Nedan ges några exempel på när detta kan komma att ske.

• Inom ramen för SVT:s projekt att dela med sig av SVT Nyheters extrainsatta direktsändningar – där Bildmaterialet kan förekomma – till andra svenska mediebolag.

• Inom ramen för SVT:s internationella samarbeten, till exempel inom det s.k. Eurovision News Exchange (EVN) där mediebolag i Europa och övriga världen utbyter nyhetsmaterial med varandra. De internationella mediebolagen får då rätt att publicera Bildmaterialet på sina plattformar, inkl. sina sociala medie-plattformar.

Credit

Du har rätt att i enlighet med god sed få ditt namn angivet i anslutning till att SVT publicerar Bildmaterialet, om inte du och SVT kommer överens om något annat.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.